05431195

کوه پدری

کوه پدری-1 کوه پدری-2

کوه پَدرْی ، در حومه شهرستان جم از توابع استان بوشهر و در نیمه راه سیراف به جم قرار دارد . بر پایهٔ نشانه‌های مستند موجود در آتشکدهٔ این کوه ، گمان آن می‌رود که این کوه از نخستین مکان‌هایی باشد که در آن نفت سوزانده‌ شده ‌باشد . به باور مردم محلی ، آتشکدهٔ موجود در قلهٔ این کوه ، زادگاه و محل غسل تعمید پدر جمشید پیشدادی است . برخی کوشیده‌اند با تغییر نام کهن و اصیل پدری به نام خودساخته پردیس ، در نام‌های اصیل ایرانی دستی ببرند .
پژوهش‌ها نشان می‌دهد در کوه‌های مشرف بر ناحیهٔ جم ، دیوارهای صیقل‌زده‌ شدهٔ بزرگی در نقاط گوناگون با زاویه‌هایی خاص وجود دارد که افسانه‌ها و روایات قومی جم در لهجهٔ محلی آن را «چرم آینه» می‌خوانند . به گفتهٔ بزرگ‌سالان ناحیهٔ جم ، آن‌ها قطعه‌های کوچکی از شیشهٔ سیاه را در زیر این «چرم آینه»ها می‌یافته‌اند که فرضیهٔ پادشاهی جم در این ناحیه را قوی‌تر می‌کند . مجسمه‌های «جمشید جم» و «غار آدم» در نزدیکی کوه پدری ، به دلیل فعالیت‌های شرکت‌های نفتی و گازی در عسلویه در معرض خطر قرار دارند .
هر چند که پیشینهٔ روستاهای چاهه و دره پلنگی که در شمال کوه قرار دارند به درستی روشن نیست ، ولی نشانه‌هایی از غارنشینی و وجود فسیل‌های بسیار قدیمی در منطقه دیده شده ‌است . این منطقه با قرارگیری در ارتفاع 700 متری از سطح دریا و در نزدیکی خلیج فارس ، آب و هوای مطلوبی جهت پرورش گیاهان و درختان فراهم آورده است . اختلاف دمای هوا با کنار ساحل خلیج فارس که در برخی از روزهای سال تا 10 درجه سانتیگراد میرسد و همچنین رطوبت ملایم آن ، این منطقه را به یکی از خوش آب و هواترین مناطق جنوب ایران تبدیل نموده است .
بومیان جم از طوایف فارس و بختیاری می باشند . یکی از شگفتیهای منطقه جم تنوع بی نظیر محصولات کشاورزی آن میباشد . بخش وسیعی از زمینهای کشاورزی اطراف جم زیر کشت درختان خرما ، مرکبات و زیتون قرار دارند . پرتقال ، نارنگی و لیموی این منطقه معروف میباشند . منطقه جم دارای خرمای مخصوصی است که به «خرمای خاصه» معروف است . خرمای خاصه کوچکتر از دیگر نمونه های خرما بوده و بسیار لذیذ میباشد . صیفی جات جم نیز با کیفیت مطلوب از دیگر محصولات این ناحیه میباشند .
چشمه بزرگی از آب خنک و سالم در درون کوه وجود دارد ، در حالی ‌که در منطقهٔ جنوب مردم شدیداً با مشکل کم ‌آبی و وجود آب ناسالم روبرو هستند . پس از گشایش جادهٔ فیروزآباد به جم ، مسافرت به این منطقه تسهیل شده‌ است . همچنین شرکتهای ملی نفت ، گاز و پتروشیمی با ساخت سه شهرک بزرگ در این منطقه ، به گسترش فضای مسکونی این شهر کمک شایانی نموده اند . فرودگاه توحید جم نیز توسط وزارت نفت ساخته شده که امکان پرواز به این منطقه از شهرهای تهران و اصفهان را میسر نموده است .